Treballar per i amb persones: AACIC.

Aquesta setmana hem publicat la nova web de l’Associació de Cardiopaties Congènites. Aquest projecte és el fruit d’un treball de col·laboració amb l’equip de l’AACIC . Des de Jamgo comencem el camí de treballar projectes amb impacte social positiu. Hem parlat amb Rosa Armengol, gerent de l’AACIC al voltant de l’experiència que ha estat fer aquesta web.

Uns dels principis i part important de l’ADN de Jamgo és participar en projectes socials. Ens podeu explicar breument la vostra tasca i de quina forma aquesta tasca impacta a una part de la societat?

A l’AACIC fa 20 anys que vetllem per les repercussions no mèdiques de les persones amb cardiopatia congènita i de les seves famílies. Elles i la seva qualitat de vida són la raó de ser de la nostra tasca però per tal d’afavorir-les hem d’estar presents i treballar en els entorns on viuen i col·laborar amb els professionals que les atenen: els hospitals de referència, l’escola, la universitat, l’entorn laboral, els serveis d’atenció primerenca, les administracions, els mitjans de comunicació.

Des de l’associació sempre treballem des de la visió més positiva. Creiem que sempre podem sortir enfortits de qualsevol crisi. Som conscients que molta de la gent que passa per l’associació viuen, estan vivint o viuran situacions molt dures així que volem oferir-los les eines perquè siguin ells mateixos qui gestionin els seus moments de crisi i se’n surtin.

En tots aquests anys si una cosa hem après és que, qui ha sabut escoltar el seu cor ha aconseguit viure amb la cardiopatia congènita, la seva o la d’un ésser proper, amb serenitat i satisfacció. Suposo que això és el millor impacte social que com entitat podem tenir.

La vostra activitat és fonamentalment presencial. S’ha plantejat un projecte web com una eina de comunicació. Com penseu que la nova web us ajudarà a la vostra feina de comunicació amb el món?

La pàgina web és una porta oberta al món. És l’eina necessària en aquests moments per complir els objectius estratègics de l’entitat: arribar a més gent, ser l’entitat de referència pel que fa a les repercussions de les cardiopaties congènites i ser transparents.

Durant el període de concepció i disseny, aquest projecte ha implicat un procés de diàleg important entre AACIC i Jamgo. Penseu que Jamgo ha aportat coses positives a aquest procés? Com veieu el resultat presentat?

Sabíem que teníem una web que funcionava bé pel que fa a continguts i que estava ben posicionada però havia quedat obsoleta tecnològicament parlant. Quan vam tenir els diners per poder endegar el projecte teníem moltes idees plantejades de forma analògica. Per a nosaltres no és gens fàcil pensar de forma digital.

L’equip de Jamgo es van carregar de paciència i van anar traduint la nostra visió analògica en idees digitals viables. Ens consta que cada pas del projecte ha estat treballat perquè el poguéssim entendre i concebut perquè la usabilitat fos sempre al nostre nivell.

Com a Jamgo, ens interessa treballar fent projectes (i ajudar als nostres clients a créixer). Quin és el retorn que penseu trobar o què que espereu aconseguir com a resultat d’aquest projecte?

Com ja he comentat abans aquest projecte respon a una necessitat tecnològica, havia de ser autogestionable i molt àgil, i a una necessitat estratègica. La primera està clar que guanyem un 100% respecte del què teníem i la part més estratègica ja depèn més del nostre treball diari i de l’ús que en fem. Però estem convençudes que amb aquesta nova web fem un pas de gegant.

I per finalitzar, què us ha semblat treballar amb Jamgo? Quins elements destacaríeu?

Sincerament era un projecte que ens feia molta por per l’esforç mental i el volum de feina que representava. Trobem que l’equip de Jamgo ens ha facilitat molt la vida. El diàleg ha estat fluid tot i que a estones sabíem que parlàvem idiomes molt diferents. Han fet un gran esforç per entendre la nostra entitat i per explicar-nos els conceptes tecnològics que era necessari que entenguéssim bé.

Ha estat una gran experiència. I m’agradaria destacar que el què han prioritzat, per sobre de tot, és que un cop la web estigués enllestida nosaltres no despenguéssim d’ells. Han preparat la pàgina perquè així sigui i ens han format perquè ho puguem dur a terme. Molt en la línia amb el que nosaltres creiem.

La comprensió i la dedicació són els dos elements claus que han marcat la nostra relació. Moltes gràcies.

M Rosa Armengol

Directora d’AACIC CorAvant, associació i fundació de cardiopaties congènites

Més informació: aacic.org