Connecta’t a la internet alternativa

El passat dijous 29 de setembre a les 18:30h va tenir lloc la xerrada titulada “connecta’t a la internet alternativa”.

Es tractava del primer de tres esdeveniments dintre del cicle “ecos de transformació” que organitza el Grup ECOS i que tracta en cadascun d’ells un tema.

ecos cartel

En aquesta entrega es van presentar dues iniciatives, Eticom i Guifi, iniciatives amb diferent trajectòria però que tenen en comú una proposta relacionada amb les telecomunicacions amb una perspectiva de transformació social.

L’esdeveniment va tenir una petita part pràctica, en la els assistents van poder veure els diferents elements que componen un radio enllaç, i com aquests es connecten entre si per fer possible la comunicació entre dispositius.

A la finalització de l’acte es va poder gaudir de cervesa artesana, que va ser molt ben rebuda pels assistents.

gifinet
gifinet

Com es va gestar

El procés de gestació de l’acte ha estat un procés col.lectiu i participatiu, com no podia ser d’altra manera, dintre del Grup ECOS, al qual recentment Jamgo ha entrat.

Es va fer una crida dintre del grup a les cooperatives interessades i en una sessió de treball es van decidir els eixos dels diferents esdeveniments, tals com responsable d’organitzar-lo, data, temàtica, etc…

Vam assumir la organització del primer acte, que versaria sobre tecnologia, ja que en definitiva ens definim com a cooperativa tecnològica. De les moltes opcions que van sorgir vam entendre que un acte obert al públic en general havia de ser el més pràctic possible, i de seguida vam pensar en guifi i en la idea de fer un taller pràctic de muntar un node i unir-lo a la xarxa.

Després de valorar la situació física del terrat del Grup ECOS i la experiència de guifi en tallers d’aquest tipus es va repensar una mica la idea original, per mantenir una petita part pràctica però més demostrativa, pero afegir més contingut. Aquí vam pensar immediatament en Eticom, ja que és un altre projecte relacionat amb les telecomunicacions i que tenen una proposta transformadora des del punt de vista social.

La resta va ser molt fàcil, ja que el Grup ECOS ens ha donat suport en tot moment, i tant Guifi com Eticom han estat molt accessible, atès el poc preavís que se’ls hi ha donat. En paral.lel a la organització de l’esdeveniment hem redactat una fitxa, que ben aviat es farà disponible, i que conté informació més extensa sobre una perspectiva crítica sobre l’estat de les telecomunicacions, i com aquestes es posen al servei de l’ordre existent.