Programari lliure

Raons per fer servir el programari lliure

La Viquipèdia, un dels millors exemples de com el programari i les llicències lliures ens atorguen el poder de construir eines en pro del bé comú, ens diu del programari lliure que:

“És el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.”

El programari lliure afavoreix la creació de projectes col·lectius  i prescindeix de llicències privatives que només beneficien uns quants. Per nosaltres és un dels camins per construir entre tots una tecnologia més justa, accessible, horitzontal i lliure, al servei de la societat. Com a fidels defensors del programari lliure i els seus principis, us expliquem les principals raons per fer-lo servir:

 

Raons per fer servir programari lliure