Congressos alternatius al MWC

Congressos alternatius al Mobile World Congress

Aquest febrer i març, coincidint amb el Mobile World Congress, la ciutat de Barcelona s’omple de congressos alternatius al congrés del mòbil que reivindiquen altres formes de fer tecnologia.

El primer d’aquests events tindrà lloc aquest cap de setmana A Can Batlló (Carrer de la Constitució, 25).  L’Antimobile World Congress comença amb una xerrada que és tota una declaració d’intencions amb el títol “Desmuntant el MWC”.

Les xerrades i tallers programats per al cap de setmana van des de l’autodefensa digital a una visió crítica dels smartphones i xarxes socials:

Anti Moible World Congress

Tres dies després i encara amb la ressaca del sopador a Can Batlló, començarà el Mobile Social Congress, que s’autodeclara “el congrés alternatiu de l’electrònica que t’explicarà tot allò que el MWC no fa”. Aquest congrès tindrà lloc el 28 de febrer i l’1 de març al Pati Manning (c/Montalegre núm. 7).

A Jamgo estarem presents al congrès els dos dies. Tindrem paradeta pròpia i estarem encantats de discutir d’oligopolis empresarials, programari lliure o procomú, tres dels eixos que estructuren el Mobile Social Congress amb els que ens sentim molt propers.

Us deixem aquí el programa sencer. 

Per últim, el dia 4 de març tindrà lloc Sobtec al Centre Cívic Joan Oliver (Carrer del Comandant Benítez, 6). El segon Congrés de sobirania tecnològica reivindica  “l’empoderament col·lectiu per aconseguir que les millores tecnològiques ens portin a satisfer les nostres necessitats i poder viure millor al nostre medi ambient”

Us deixem aquí el programa de Sobtec del que us recomanen la xerrada “Autonomia tecnològica, cooperativisme i transfeminisme”, a la que una de les sòcies de Jamgo participarà com a ponent.

Aquests congressos ens donen esperança i ens fan albirar un món de la tecnologia organitzat i reivindicatiu a Barcelona.  Desde Jamgo recolcem aquestes alternatives que reclamen altres maneres de fer tecnologia, que creen sinergies i que enriqueixen i enforteixen espais propis necessaris.

A partir d’aquest cap de setmana, ens veiem als congressos per denunciar un Mobile World Congress amb un missatge unilateral que no qüestiona les estructures ni les formes de fer del món de la tecnologia.