FESC 2017, la quotidianitat

Preparem la FESC 2017. Tornem a la quotidianitat per guanyar el discurs

Ja tenim el cartell de la TecnoFESC 2017, l’espai de la Fira d’Economia Solidària que aglutina les alternatives tecnològiques. El cartell l’han fet les companyes de l’Apòstrof i ara ens toca a nosaltres fer difusió. Farem samarretes amb el nostre logotip? Quantes pantalles posarem a la paradeta? En quins debats volem intervindre? Hem de distribuir la faena per acabar l’App de la Fira, que tornem a fer enguany amb molt de gust.

No és fàcil però. La concentració és un ben escàs estos dies i les quotidianitats (per rellevants que siguen) es tornen estranyes després de dies d’adrenalina. Després de l’impuls polític als carrers, de defensar escoles i de patir la repressió, costa connectar amb la faena del dia a dia. A més, l’octubre és un període d’alt voltatge per moltes cooperativistes, que precisament preparem la Fira d’Economia Solidària. En el nostre cas, toca tornar a seure i debatre de sobirania tecnològica, dels abusos monopolístics del sector de les tecnologies i de programari lliure. I és necessari que ho fem.

Tornar a la quotidianitat ara no és només necessari per les nostres activitats,  sinó especialment pel nostre discurs. Ara que pareix que es torna evident a ulls de moltes que fer-nos costat i cooperar és l’única manera de véncer les injustícies. Ara que pareix que moltes han entés que els barris i les veïnes organitzades són les ferramentes més potents que tenim. Ara que s’enalteixen les abraçades i els somriures i pareix evident la importància de posar la vida en el centre. Ara és quan hem d’explicar que venim d’un món on fem tot allò que l’1 d’octubre ens van dir que no podíem fer. Ara és quan hem d’explicar que l’autoorganització no té per què donar-se només en moments d’excepcionalitat com els d’estos dies, sinó que es pot aplicar a la quotidianitat de les nostres vides.

És moment de seguir. Seguir amb les nostres assemblees, debats i decisions conjuntes. Seguir per guanyar el relat i mostrar que hi ha una altra manera de fer les coses, que ja existeix i que està passant ací. La Fira d’Economia Solidària ja la celebràvem i la seguirem celebrant, però en un moment en què el debat polític ha atrapat a més part de la població i en què ulls i orelles estan més oberts que mai, es torna imprescindible fer-la servir com a altaveu per fer pedagogia cooperativista. Seguim amb les quotidianitats i cuidem-nos molt estos dies, nosaltres ho farem mentre acabem l’App de la Fira.