A Jamgo fem 10 anys de tecnologia cooperativa!

A Jamgo fem 10 anys de tecnologia cooperativa. Fem anys en mig d’una situació que ens ha impactat i que mirem de sobreviure fent-nos costat en equip. Però, com hem arribat fins aquí i què ens ha passat en aquests 10 anys? Us compartim una cronologia de la nostra història com a cooperativa.

 

👶 Jamgo neix al 2011. Les sòcies fundadores som treballadores del sector TIC que volem una alternativa a un sector molt vertical on les condicions laborals són cada cop més precàries i es negocien des de la individualitat.

Des de l’inici ens fem coope federada amb la Federació de cooperatives de treball. 

🧑‍🤝‍🧑 Un dels principis fundadors de Jamgo és la horitzontalitat.

Generem un espai on totes les persones treballadores són sòcies i no hi han diferències salarials independentment del tipus de feina que aporta cada membre a la cooperativa.

⬆⬆ Al 2013 la cooperativa creix. Passem de 3 a 7 treballadores. Antigues companyes del sector TIC es van unint esperançades que es pot construir una alternativa digna a un sector que avança molt ràpid i on els espais de reflexió de quin model tecnològic estem construint són inexistents.

Les primeres sòcies estan especialitzades en la programació backend. Mica en mica, es van apropant professionals del sector que aporten diferents sabers i els serveis es van ampliant amb programació frontend, disseny, usabilitat i fins i tot màrqueting digital. 💻🖱💽⬆

💜🧡❤💚 Al 2015 ens apropem a l’ecosistema de l’economia solidària. Anem a la FESC per primera vegada i decidim col·laborar amb la Fira amb una app per les visitants. 📱

Descobrir l’economia solidària suposa per nosaltres trobar-nos amb moltes companyes amb un imaginari compartit i ganes de transformar el món. Ens entusiasma la idea de poder-nos enxarxar a la Xarxa d’Economia Solidària i al Grup Ecos. Des d’aleshores intentem aportar-hi el nostre granet de sorra.

Al 2016 comencem a col·laborar i estar molt en contacte amb companyes del sector de l’economia solidària , com l’Apòstrof, la Clara Comunicació, Coodi Cooperatiu, Adabits, Colectic, Dabne i moltes més companyes del sector amb les que  intercooperem des d’aleshores. #amorcoop 💞

🌎 Al 2018 les companyes de Fem Procomuns ens engresquen per impulsar #Commonscloud, el núvol cooperatiu, junt amb BCN Free Software, Dimmons, Coopdevs, LleialTech i altres companyes☁☁

Una de les grans millores que hem aconseguit al llarg d’aquests anys és el complement salarial al 2019. Un complement calculat en funció de les persones que conformen la unitat familiar del treballador per mirar de cuidar les sòcies que tenen persones que depenen d’elles. 💚

Al llarg d’aquests anys, també hem sigut proveïdores de projectes que ens emocionen i ens donen esperança com ACCIC, El Viejo Topo, Opcions, Pam a pam, Arç, Voltes cooperativa, eReuse, Sostre Cívic, Decode, Ceeiscat, el Projecte Lliures, Associació Memòria Soterrada. Gràcies a totes per la confiança!

El 2020 ha sigut un any complicat, on hem hagut de fer sacrificis personals i col·lectius. Encara estem en mig d’una situació incerta a molts nivells a la que mirem de fer front amb mecanismes de #suportmutu

Però en 2020 també hem arribat a la comunal,
un projecte que per nosaltres és una nova oportunitat de transformar plegades i que compartim amb molta il·lusió amb l’Aula d’Idiomes, Lacol, la Deskomunal, la Directa, la Ciutat invisible, Quesoni i Iridia.

2020, un any on també hem publicat el nostre framework Open Source. Un projecte que portem anys evolucionant i que ens encantaria continuar evolucionant per poder replicar per molts projectes afins.

Som conscients que queda molt camí per fer. Els beneficis del desenvolupament de la tecnologia estan en mans d’una minoria privilegiada, mentre que una gran massa de la població no hi té accés. A Jamgo volem construir una tecnologia més justa, accessible, horitzontal i lliure i anem aportant en aquest sentit el que podem des del nostre petit projecte.

Ens emociona haver trobat tantes companyes pel camí, tants projectes i sentir-nos tan acompanyades en aquest aniversari estrany. Per molts anys més construint tecnologia cooperativa!